ABS activating at slow speed - BMW R1200GS Forum : R1200 GS Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 25-Feb-2019, 06:20 AM (513) Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Mexico
Posts: 66
ABS activating at slow speed

Any help would be appreciated. Cause and solution for ABS to activate at very slow speed right before stopping. Braking is fine at all speeds just right before coming to a stop while applying brakes I can hear the ABS activating. Is there an adjustment or a sensor that needs cleaning? 2009 GSA. Thanks

Tanque 55
79 Super Glide
99 KLR
2015 Street Glide (gone):
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2009 GSA
2019 1250 GSA
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 25-Feb-2019, 10:27 AM (685)
GS (and DR)
 
marc's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: SF Bay Area
Posts: 2,923
ABS reads wheel speed from sensors at the front and rear wheel. The rear wheel sensor also provides data for the speedometer and odometer. If your speedo is working the sensor, at least the one on the rear, is probably fine.

I'd hook up a diagnostics tool (GS-911 or equiv) to see if the ABS system is reporting any errors.
marc is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 08-Oct-2019, 03:16 PM (844)
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Australia
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
Any help would be appreciated. Cause and solution for ABS to activate at very slow speed right before stopping. Braking is fine at all speeds just right before coming to a stop while applying brakes I can hear the ABS activating. Is there an adjustment or a sensor that needs cleaning? 2009 GSA. Thanks
Did you ever resolve this? I have a similar issue when using front brakes I can feel the ABS unit buzz and with toe on rear pedal I can feel the typical ABS feedback vibration, although nothing through the front brakes.

I have run GS-911 diagnostics. I have bled the fluid twice.
Roadrunner_Oz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW R1200GS Forum : R1200 GS Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bike stutering at slow speed Pedro Da Cunha Maintenance and Modifications 2 15-Feb-2019 08:13 AM (592)
ABS and speed problems!? inusleroux Maintenance and Modifications 4 17-Aug-2018 10:35 AM (649)
Analog speedo speed vs nav v speed x7289155 General chatter 9 25-Sep-2016 11:32 PM (189)
'09 R1200GS Odd Slow Speed Handling pfiedler General chatter 4 19-Nov-2012 04:29 PM (937)
no ABS, ABS I or ABS II alfio General chatter 6 03-May-2009 09:12 PM (092)

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome