Slow starting instrument panel - BMW R1200GS Forum : R1200 GS Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 17-Apr-2019, 01:50 PM (784) Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1
Slow starting instrument panel

My 05 GS has taken to having a blank instrument panel after I start the bike. The servo braking system also isn't functioning. After riding about a quarter mile the info on the panel will come up and the brake system will start fully functioning. Any ideas what would be causing this? Battery was replaced last July and bike lives on a factory charger.
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 18-Apr-2019, 12:30 PM (729)
'05 R 1200 Gs
 
Southpaw's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: South Florida USA
Posts: 432
Does it blank after starting or is it blank with key switched on and no start?

'05 1200 GS
Southpaw is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 22-Apr-2019, 08:09 AM (548)
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Way out there
Posts: 38
vibration issue?

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
My 05 GS has taken to having a blank instrument panel after I start the bike. The servo braking system also isn't functioning. After riding about a quarter mile the info on the panel will come up and the brake system will start fully functioning. Any ideas what would be causing this? Battery was replaced last July and bike lives on a factory charger.


Sounds like a vibration issue to me. Easiest and cheapest thing to do first is inspect and clean all electrical connections.
JMB711 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW R1200GS Forum : R1200 GS Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question regarding TFT slow response dgulia General chatter 3 08-Oct-2018 08:15 AM (552)
Slow updating Navigator V Boringoldfart General chatter 8 05-May-2017 08:56 AM (580)
'09 R1200GS Odd Slow Speed Handling pfiedler General chatter 4 19-Nov-2012 04:29 PM (937)
Throttle Stuck open or slow to close mercieca1 General chatter 3 04-Apr-2008 12:19 PM (721)

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome