TFT display acting up - BMW R1200GS Forum : R1200 GS Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 21 (permalink) Old 21-Jan-2018, 03:45 PM (906) Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 15
TFT display acting up

I am posting this just in case anyone else has experienced it.

I bought a 2018 GS Premium with TFT display in mid-December. Due to weather I have yet to get to ride it. (9 pre-delivery miles)

Yesterday I tried to go for a ride, but when I pushed the button for the keyless there was nothing on the display. The idiot lights on the right side were flashing, so I knew it was trying to respond, but the main display was all blank. The battery was fully charged, so no issue there.

I tried it 3 times, and had the same result. On the third time, I decided to see if the engine would start, and it did. The problem was no speedo, tach, gauges, etc.
When I called the dealer they were mystified. After contacting BMW they were told that this has been a problem with some bikes, and BMW is working on a software update.

In the meantime the dealer suggested disconnecting the battery to reset the system. Before doing so, I tried it again and the display came up as it should but I disconnected battery anyway. Now I have to wait and see if it recurs.

Last edited by Jughead; 21-Jan-2018 at 04:32 PM (939).
Jughead is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 21 (permalink) Old 22-Jan-2018, 07:05 AM (545)
Naviator
 
JetSpeed's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Coronado, CA NASNI
Posts: 1,376
Garage
I have read about other owners having similar issues with their TFT as well.
I would guess that as the bike gets used more and broken-in some of these anomalies may go away, I've also heard that software updates are on the way to address many problems with the TFT.

2013 R1200GSW
JetSpeed is offline  
post #3 of 21 (permalink) Old 06-Mar-2018, 01:44 AM (322)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 3
Same problem here, today had my first ride with my new r1200 gs adventure + tft and after an hour driving en taking a rest for 10 minutes, my tft did not work anymore after starting my bike again.
Went to the dealer (60KM) without TFT and switching the bike on and off serveral times, which did not help. And offcourse when I arrived at the dealer the TFT started working again after switching off and on.

Last edited by coooo; 06-Mar-2018 at 02:00 AM (333).
coooo is offline  
 
post #4 of 21 (permalink) Old 06-Mar-2018, 02:47 PM (866)
Senior Member
 
Troppo's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 127
The display is normally blanking because of a bluetooth connection problem.

Turn your phone off, and the display should reset.
Troppo is offline  
post #5 of 21 (permalink) Old 06-Mar-2018, 09:55 PM (163)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 3
Ok, thanks, I was using the Connection-app when it happened
coooo is offline  
post #6 of 21 (permalink) Old 07-Mar-2018, 07:05 PM (045)
Senior Member
 
Troppo's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 127
Quote:
Originally Posted by coooo View Post
Ok, thanks, I was using the Connection-app when it happened
Yep - that's the reported problem, apparently....
Troppo is offline  
post #7 of 21 (permalink) Old 11-Mar-2018, 08:04 AM (544)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 1
2018 R1200GSA TFT Navigation

I just took delivery of my very own 2018 Triple Black GSA with TFT and am having an issue with getting the navigation to work. I connect the phone and helmet, the phone and music options become available in the TFT, but the navigation doesn't. Any ideas? I downloaded the App and is running.
rdndirt is offline  
post #8 of 21 (permalink) Old 13-Mar-2018, 02:41 PM (820)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 3
You must download maps in your app
Select "more" > download charts
coooo is offline  
post #9 of 21 (permalink) Old 14-Mar-2018, 09:25 AM (601)
Senior Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Mississippi
Posts: 209
This seem to be the BMW equivalent of Harley's sumping/primary transfer issue with the Milwaukee 8, which I, thankfully, have not personally experienced. Perhaps it was Ben Franklin who said: "Be not the first the new to try, nor last to lay the old aside". Anyway, I'm glad for now that I have the old tested analog dash...
judgedelta is offline  
post #10 of 21 (permalink) Old 17-Mar-2018, 10:10 PM (132)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 1
I had the same problem. There is a software update that fixed it
dmarks0922 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW R1200GS Forum : R1200 GS Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome