R1200GS Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
79 Posts
Discussion Starter #1
First post over here but a little concerned at this point. Bike seems to be using oil but not sure where it is going. Absolutely no smoke at start up or running. Oil level indicator has been malfunctioning since after 600 mile service. Continuously tells me it is low. Sight glass was at half and maybe a little lower over several checks. Topped it up to 3/4 on the glass thinking I might have been walking the line of not enough. Still got the oil warning so that needs addressed. My oil level on the glass at about 4600 miles is now at the 1/3 mark maybe half. I lean the bike both ways to try and drain any more from the heads but only comes up a tiny bit. Does oil get trapped somewhere in the heads when not running? I know the sight glass varies but this is getting weird and a little too regular for my comfort. My 1200 never varied and if it did it would stay in the upper range rather than float down like this one. Service is scheduled in a couple weeks and I've kept them informed along the way so hopefully it can be solved.
 

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Just watched a YouTube vid on the different noises the 1250’s make. I don’t have an answer for your oil loss, however this guy noticed the noise went away when the level was brought to the top of the sight glass. He’s got a 1250 and you could ask in the comments if he’s had your issues.

https://youtu.be/enBJ-KUX4ik




Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
288 Posts
couple of thoughts

odd for a new bike, but
  • how's your coolant level?
  • engine running hot?
  • running at high revs/labouring the engine
  • any spots on the floor or where they shouldnt be?
new engines should use a bit while everything "beds in". Oil level should be lower than that before the warning light kicks in.
back to the dealer while its under warranty
probably nothing, but might as well as wish you had've…

hope all is well
Greg
 
1 - 3 of 3 Posts
Top