R1200GS Forum banner

Misja nieudana! Ponad 1300 mil na marne

167 views 4 replies 4 participants last post by  PerazziMx14  
#1 ·
Wczoraj o 10:00 wyszedłem z pracy w oczekiwaniu na przejazd na Mt. Washington. Wczoraj około 19:00 dotarłem do Littleton NH i schroniłem się na noc. Dziś rano około 8:15 wyruszyłem na Mt. Washington. Temperatury były w wysokich latach 50-tych, a zachmurzenie 100%. Gdy zbliżałem się do Mt. Washington, przez zachmurzenie przebijały się fragmenty błękitnego nieba, a gdy dotarłem do Mt. Washington, niebo było pięknie niebieskie z niewielką ilością chmur i temperaturami w niskich latach 70-tych.......perfecto! Gdy podjechałem do bramy, przywitał mnie bramkarz, który poinformował mnie, że motocykle nie mogą dziś wjechać na górę, ponieważ wiatr przekraczał 67 MPH. Z powodu zepsutego przejazdu na szczyt, nie pozostało mi nic innego, jak skierować motocykl do domu i rozpocząć 659-milową podróż do domu.

Więc przejazd na Mt. Washington będzie musiał poczekać na inny dzień. Nadal wszystko w porządku. Przejechałem ponad 1300 mil, czego tu nie kochać.

Pozdrawiam,

P-14

#3 ·
Jeśli podobała Ci się jazda, była ona sukcesem :) Wyruszyłem tydzień temu z celem przejechania całej długości Blue Ridge Pkwy, ale z powodu zamknięć przejechałem tylko około 225 mil. Nadal świetnie się bawiłem, jeżdżąc po otwartych odcinkach Parkway, plus dwa dni spędzone w okolicach Little Switzerland w Karolinie Północnej. Każda jazda, podczas której wracasz do domu bezpiecznie, jest udaną jazdą.

#5 ·
Dwukrotnie wjechałem na szczyt góry Washington przy bezchmurnej pogodzie i wietrze o prędkości 30 mil na godzinę. To trochę jak Pike’s Peak i Mt Blue Sky w Kolorado… trzeba mieć sprzyjającą pogodę, żeby podjechać.
Tak, dwa lata temu zdobyłem szczyt My Evans za pierwszym razem. Facet, który był z nami, próbował 2 lub 3 razy wcześniej bez powodzenia. Góra Washington jest 1000 mil bliżej, więc druga lub dziesiąta próba nie jest wykluczona.