Myślę o zakupie Schuberth C5, który jest teraz w sprzedaży. Jakieś rekomendacje, za i przeciw? Lepsza alternatywa? Dzięki.
Moi kumple tego używają...są z tego zadowoleniMyślę o zakupie Schuberth C5, który jest teraz w sprzedaży. Jakieś rekomendacje, za czy przeciw? Lepsza alternatywa? Dzięki.
View attachment 38544
Mam swój C5 od około roku. Pasuje świetnie i jest bardzo wygodny i cichy. Mam kilka małych problemów z nim... ale o nich się zapomina przez większość czasu:Myślę o zakupie Schuberth C5, który jest teraz w sprzedaży. Jakieś rekomendacje, za czy przeciw? Lepsza alternatywa? Dzięki.
View attachment 38544
Myślę, że C5 jest o wiele lepszy niż C4 pro. Tylko moje zdanie, ale to duży krok naprzód pod względem dopasowania i hałasu.Uwielbiałem mój C4 pro i tak, masz rację co do zintegrowanej komunikacji... nienawidzę ich! Przesiadłem się na C4 Pro Carbon i wyciąłem z nich elektronikę i zainstalowałem Cardo. Dziób to naprawdę niesamowita funkcja w E2, a także w moim Klim Krios Pro.
Po prostu odcina słońce, czego C4 Pro nie potrafi nawet z czarnym opuszczanym wizjerem. Słońce powoduje u mnie ból głowy. Chcę poeksperymentować z E2, ale jedynym problemem jest chyba waga.
Jeździłem w C3 przez około 4 lata (zużyłem go, klipsy mocujące w EPS się wyciągały), było ok na krótkie przejażdżki (mniej niż zbiornik), ale na podróże ... ... ... było do bani. Bóle głowy Schuberth na czole. Przesiadka na Arai XD4, najlepszy kask w historii. Nadszedł czas, aby wymienić Arai i zostanę przy marce i zapłacę pieniądze za komfortMyślę o zakupie Schuberth C5, który jest teraz w sprzedaży. Jakieś rekomendacje, za czy przeciw? Lepsza alternatywa? Dzięki.
View attachment 38544
Tak, gdyby Arai tylko zrobił kask modułowy. Nie robią tego.Jeździłem z C3 przez około 4 lata (zużyłem go, klipsy mocujące w EPS się wyrywały), było ok na krótkie przejażdżki (mniej niż zbiornik), ale na podróże ... ... ... było do bani. Bóle głowy Schuberth na czole. Przesiadka na Arai XD4, najlepszy kask w historii. Nadchodzi czas wymiany Arai i zostanę przy marce i zapłacę pieniądze za komfort
Dobrze wiedzieć - kupiłem C5, ale nie przejechałem nim wielu mil - jeśli chodzi o plamę wilgoci, może zadziała spray przeciwmgielny, który jest używany na maskach do nurkowania i goglach narciarskich...Mam mojego C5 od ponad roku. Wyposażony w Cardo pactalk. ~35-45k mil na kasku.
Na początku było niesamowicie. Całkowicie cicho (pomijając szum wiatru z powodu wystającego cardo), nie parowało, wizjer jest wystarczająco ciemny, aby nie nosić okularów. Nawet przyzwyczaiłem się do zamykania wizjera obiema rękami.
Mam drugą wkładkę Pinlock. Jest miejsce, tuż przed moim nosem, gdzie gromadzi się wilgoć. Dostosowałem osłonę twarzy i nadal mam ten sam problem.
Czuję słaby wiatr dochodzący z uszczelki wizjera. Uważam, że to jest problem. Niezwykle frustrujące podczas jazdy w ulewnym deszczu lub wilgoci.
Mój następny kask najprawdopodobniej będzie Neotech. Spodziewam się jednak, że ten C5 wytrzyma jeszcze kilka lat.
Mam nadzieję, że to pomoże!
Ja również nadal noszę C3 Pro. C4 i C4 Pro po prostu nie miały odpowiedniego kształtu głowy i chyba nie wiem nic lepszego o elektronice, ponieważ jestem zadowolony z jednostki Sena, którą mam dla mojego C3 Pro. Kiedy zobaczyłem, że C3 Pro jest w sprzedaży latem, kupiłem jeden, więc myślę, że mam jeszcze 4+ lata z C3 Pro, zanim pomyślę o nowym. To mój drugi C3 Pro i po prostu świetnie mi się sprawdza.Nadal używam C3 Pro, ale w zeszłym tygodniu byłem na National Rally w Redmond i przymierzyłem C5 i byłem pod wrażeniem. To całkowicie przerobiony kask w porównaniu do C3/C4. Jest dostarczany z zainstalowanymi głośnikami i anteną. Nie podobała mi się opcja elektroniki jako Sena. Kupiłbym jeden, gdyby mój Cardo pasował.
To brzmi jak zwycięzca! Nie używam wbudowanego Bluetooth. Mam Pactalk Edge przyklejony z boku mojego C5.Kupiłem Concept od Schubertha, jest oparty na C5, ale bardziej budżetowy i bez interkomu i bardzo dobry.