Łatwy do wymiany tył.
1. Rower na centralnej podstawce
2. Zdejmij siedzenie kierowcy
3. Zdejmij tylne koło, lewy kufer (jeśli jest) i tłumik
4. Umieść podnośnik nożycowy (ten z twojego samochodu zadziała) pod wahaczem lub ostrożnie pod tylną tarczą hamulcową.
5. Podgrzej dolną śrubę amortyzatora, aby poluzować fabrycznie nałożony związek gwintowy i wykręć ją, a następnie opuść podnośnik i sprawdź, czy amortyzator uwalnia się z mocowania wahacza. Jeśli amortyzator się nie uwalnia, podnieś podnośnik z powrotem, aż się zetknie, a następnie przejdź do punktu 5a.
5a. Jeśli amortyzator utknie w wahaczu, można użyć dużego śrubokręta, aby wcisnąć go między amortyzator a wahacz i delikatnie wyważyć amortyzator z mocowania wahacza. Sztuczka: owiń śrubokręt w szmatkę lub szmatę, aby zapobiec zarysowaniu wahacza.
6. Odłącz dwa złącza ESA na górze amortyzatora i usuń je z drogi.
7. Odkręć nakrętkę ze śruby mocującej górny amortyzator.
8. Następnie użyj jednej ręki, aby przytrzymać amortyzator (ma on pewną wagę, więc bądź przygotowany), a drugą ręką wyjmij śrubę mocującą górę amortyzatora. Po wyjęciu śruby wyjmij amortyzator z roweru. Kolejną sztuczką jest to, że śruba czasami nie wychodzi łatwo. Użyłem wybijaka i poprowadziłem śrubę na zewnątrz i pozwoliłem, aby wybijak wsunął się na jej miejsce, trzymając amortyzator. Następnie, gdy jestem gotowy do trzymania amortyzatora, wybijak wychodzi z łatwością.
Szkoda, że nie jesteś w Stanach, mam bardzo ładny zestaw amortyzatorów HyperPro ESA, które sprzedaję. Tył został przebudowany mniej niż 2000 mil temu i jest kupon na bezpłatną przebudowę przodu. 549,99 $ za parę lub sprzedam osobno Przód 299,99 $ i tył 399,99 $. Wyślę do Wielkiej Brytanii, jeśli chcesz zapłacić. Płatność PayPal F&F.
Pozdrawiam,
P-14